נעמי מהמונטסורי מורה בבית הספר יסודי בשיטת מונטסורי
נעמי , מורה בביס יסודי המחנך עפ"י השיטה המונטסורית. מלמדת בכיתה רב גילאית לכיתות א-ב כבר 7 שנים. עיקר הלמידה בכיתה מתרחשת במעגלי למידה ממושכים- אשר משמשים לזמן עבודה עצמית של הילדים והתפקיד של נעמי הינו לתווך, להנחות ולתצפת על הילדים. הלמידה נערכת בעיקר בקבוצות קטנות או באופן פרטני, כאשר תחילה מבוצעת הקניה (שיעור קצר של 10-30 דקות) ולאחר מכן הילד מתרגל, באמצעות עזרים מתאימים אשר מטרתם היא לתת למושגים המופשטים ביטוי מוחשי ועל-ידי כך לאפשר למידה פעילה .הילדים בכיתתה של נעמי לומדים דרך התנסות חושית. הם חופשיים לנוע בכיתה, לגעת להקשיב להתבונן. מתוך דגש על מוטיבציה פנימית ועל חדוות הלמידה.
העמדה שלך
את מאמינה כי במרכז החינוך צריך להיות הילד עצמו. "על החינוך ליצור הגנה ועזרה מעשית לשם התפתחות הילד".
את מאמינה, כי תפקיד המורים אינו להכין את הילדים ולחנכם לחיים בחברה מסוימת, אלא לטפח אותם כך שהם בעצמם יעצבו את החברה בה הם חיים. השיטה מבוססת על הבנה שהילד הוא כמו שהוא, ולא כמו שנדמה למבוגרים שהוא צריך להיות, במטרה לתת לילד בסיס לגדול להיות מבוגר מפותח היטב, אחראי, מאושר ומגשים את עצמו.
אצלך בכיתה הלמידה נעשית תוך עשיית הדברים ע"י הילד. מתוך הנחה שביסודו הילד הוא אוטודידקט. השיטה שעל פיה את עובדת טוענת כי מבנה המוח של הילד מאפשר לו לקלוט רשמים מהסביבה באופן בלתי מודע, וכך הוא מלמד את עצמו.
את יכולת זו הגדירה שיטת מונטסורי כ"מוח הקולט" (The Observant Mind). הילד תמיד יבחר פעילות שעונה על צורך פנימי שלו, ושבחירה זו תגרום לו לשמוח ולהתלהב מהלמידה.
את יודעת שאהבת הלמידה הזו היא הבסיס של שיטת מונטסורי, בתקווה לנטוע בילד אהבת למידה לשארית חייו.
השיטה שעל פיה את עובדת ובה את מאמינה, מבוססת על שיווי משקל ועל איזון נכון בין חופש לבין מסגרת.
התנהלותם של הילדים בבית ספריך דוגלת בפיתוח היכולת לעבוד כ"לומד עצמאי" ובכך את תורמת לתחושת המסוגלות, תחושת האחריות והעצמאות שלהם, תוך פיתוח מיומנויות חברתיות, עבודה בקבוצות קטנות וסיעור מוחות, יצירתיות, שיפור כושר הריכוז ובעיקר – שימור ופיתוח חדוות למידה.
משאבים
מערכה/דיון - 01