האם יש מקום לקדם באופן "מאולץ" חברי קבוצות מוחלשות בחברה הישראלית? האם צריך לקדם העדפה מתקנת לאתיופים בתנאי הקבלה להשכלה הגבוהה? האם צריך לאפשר שיריון לנשים במפלגות? האם יש לאפשר העדפה מתקנת לחרדים ולערבים במשרות ציבוריות?
הרב דביר קודשו הוא רב קהילה חרדית של חרדים מבית וחרדים בעלי תשובה בבני ברק. הוא גם עוסק עם חרדים רבים שעובדים ומקדם את ההשכלה הגבוהה לחרדים.
נחשב למקורב מאוד לחברי כנסת חרדים, פעיל בפורומים שונים של חרדים-עובדים. מקדש את לימודי התורה לאברכים שיושבים ללמוד כל היום, אבל מבקש לתת פתרונות לאלו שאינם מסוגלים ללמוד כל היום.
ד"ר דוד פמינסטה הוא מומחה בתחום המגדר (נשים-גברים) שמקדם במשך שנים את ההעדפה המתקנת לנשים בפוליטיקה ונחשב לאחד המובילים בנושא.
חבר הכנסת רון שובין ממפלגת האיחוד העכשווי הוא ממתנגדי מתן העדפה מתקנת לנשים בפוליטיקה. לטענתו, הנשים צריכות להגיע למקומות הריאליים במפלגות (המקומות שיכולים להיכנס לכנסת) בלי שיעשו להן "קיצור דרך", אלא בכוחן שלהן.
אדיסו הוא סטודנט למשפטים באוניברסיטת תל אביב. הוא התקבל לאוניברסיטה ללימודי המשפטים למרות שציוניו היו קצת נמוכים יותר מתנאי המינימום שנדרשו לתואר זה.
הוא נחשב לאחד הסטודנטים הטובים והחרוצים והמרצים בטוחים ששמו יופיע עוד רבות. הוא כמובן מהתומכים הנלהבים של ההעדפה המתקנת לאתיופים בשירות המדינה ובמוסדות להשכלה גבוהה.
ד"ר מיכאל הוא מרצה ותיק למדעי החברה. לטענתו אין מקום לבצע העדפה מתקנת לאף קבוצה שהיא בחברה, מכל סיבה שהיא, וכי המקצועיות והיעילות הם צריכים לקבוע ולא ניסיון מאולץ ומזויף לקדם אנשים על פני אחרים. לטענתו זה גם פוגע בשוויון כי מקדמים אדם שאינו מתאים על פני אדם מוכשר יותר, רק בגלל שהוא אתיופי, ערבי, חרדי או אישה...
זכויות יוצרים לתמונות |