בקרוב עומד להסתיים האישור שניתן למפעלי ים המלח להפקת המלחים. כדי להחליט על עתיד המפעלים ועל המשך פעילותם, מזמן שר התעשייה ועדת מומחים שתמסור את המלצותיה להצבעת הממשלה.
(משחק תפקידים מקוון לקראת הביקור במפעלי ים המלח)
רווקה, גדלה במושב עין חצבה במועצה אזורית תמר וכיום גרה בעין בוקק. פעילת איכות סביבה מוכרת בכל אזור הדרום. חושבת שכל המפעלים האלה הם פשוט שערורייה.
כלנית: "באיזו זכות הם בכלל קוצרים מלח? המלח שייך לכל אזרחי המדינה ומה נשאיר כאן לדורות הבאים? מה עם הדאגה שלנו לאיכות הסביבה?"
מנהל המפעל, בעל תואר שני במנהל עסקים. יליד עמק הירדן שעבר להתגורר באיזור ערד בעקבות התפקיד שקיבל. נשוי עם שני ילדים בגילאי 10 ו 12.
"ניהלתי בעבר מפעלי מזון באסם ובנסטלה ולפני חמש שנים קיבלתי על עצמי את ניהול המפעל. אני סבור שהמפעל הוא ברכה לנגב ולתושבים ובעתיד הוא עוד יתפתח ויפתח מוצרים חדשים ויחד אתו יתפתחו היישובים בקרבתו"
גיאולוג מומחה. מודע למאפיינים הגאולוגיים המיוחדים של ים המלח ומוטרד מאד מכך שכריה מוגברת של מחצבים תחריף את מצב הבולענים, תאיים על אפשרות הגישה לאזור ים המלח ותשנה כליל את הנוף הטבעי.
תושבת העיר ערד, נשואה לדני ואמא לאור. ג'יל היא בוגרת החוג להיסטוריה של ארץ ישראל באוניברסיטה העברית. משמשת כחברת מועצה בעיר ערד וכמנהלת מלון בים המלח. בנוסף, פעילה בחוגים חברתיים רבים ופעילה בפיתוח תוכניות העשרה לילדים מחוננים.
ביוכימאית. אחראית על פיתוח חומרים לשרות התעשייה המבוססים על מגנזיום, אשלג, ברום ומלחים נוספים המופקים בים המלח.
זכויות יוצרים לתמונות |