החוזה של ספק המזון לחדר האוכל של בית הספר פג, ומנהלת ביה"ס מחפשת ספק מזון חדש. בין הנרשמים למכרז נמצאים ספקים המעידים על עצמם שהתבלינים שהם מספקים עברו עיקור בקרינה.
המנהלת החליטה לכנס ועדה לבחינת העניין, שתמסור לה החלטה מקצועית לגבי היתרונות והחסרונות של עיקור תבלינים בקרינה, והמלצה - האם לבחור בספק מזון שמעקר את תבליניו בקרינה או לא?
פרופסור לפיזיקה גרעינית באוניברסיטה העברית בירושלים. מומחית בעלת שם עולמי בקרינה רדיואקטיבית, נזקיה ודרכיה ההתגוננות מפניה. כתבה עשרות מאמרים בנושא שפורסמו בכתבי עת מדעיים. משמשת כיועצת לענייני קרינה למוסדות רבים בארץ ובעולם.
למד לתואר דוקטור בכימיה באוניברסיטת בן גוריון בנגב וסיים בהצטיינות. כיום עובד ככימאי במגוון מפעלים לייצור מזון בארץ. בין היתר הוא מוצא פתרונות לשינויים במרקם, בטעם ובערך התזונתי של מזון בתהליכי העיבוד השונים המתרחשים במפעל.
בעל תואר במשפטים מהמרכז הבינתחומי בהרצליה, עם התמחות בדיני נזיקין. מעביר את רוב זמנו בבית המשפט, בתביעות פיצויים לאנשים שניזוקו בתאונות דרכים, בגלל רשלנות רפואית ובשל רשלנות במקום העבודה.
עליך להציג בפני הוועדה את עמדת החוק בנושא עיקור תבלינים בקרינה. לאחר מכן תוכל להביע את דעתך האישית ולדון עם יתר חברי הוועדה. קרא בעיון את מקורות המידע שסופקו לך והתבסס עליהם על מנת לשכנע את חבריך.
בהשכלתה כלכלנית ובעלת תואר שני בקיימות וחינוך סביבתי. פעילה סביבתית מוכרת מאוד, בעיקר בזכות מאבקיה לסגירת מפעל האמוניה בחיפה ולמניעת הבנייה בחופי הארץ, והצלחתה בגיוס כספים ותמיכה לפרויקט שיקום יערות הכרמל.
גברת כהן היא מטפלת באומנות וטבעונית רצינית. יש לה 3 ילדים, שניים לומדים בבית הספר ואחד ילמד בו בעוד שנתיים. בימי ההולדת של ילדיה הכיבוד מורכבת ממקלות גזר, זיתים משופדים וממרח סויה. היא פעילה מאוד בוועד ההורים כבר שנים ולכן נבחרה בתחילת השנה ליושבת הראש, והיא מבצעת את תפקידה ברצינות רבה.