(המשחק כולל שני חלקים: את הראשון יש לשחק לאחר קריאה של שתי המערכות הראשונות. את החלק השני יש לשחק לאחר קריאת המחזה כולו)
***
"קוראים רבים... רואים את אנטיגונה כאילו היא קדושה ללא רבב, הנדחפת עד שערי מוות בידי רודן ערל-לב. זהו פירוש מוטעה, כי אנטיגונה אינה נקיה ממומים וקריאון אינו רודן. קריאון הוא אולי איש חלש, ואולי הוא סוער ונרעש כדרך החלשים, אבל לעולם התפקיד הציבורי קודם בעיניו לטובת עניינו הפרטי... ומייצג את החובה למדינה". (משה הדס בהקדמה למחזה "אנטיגונה" בתרגומו של כרמי)
אתם מוזמנים להצטרף לדיון מרתק של הדמויות שקשורות בטרגדיה היוונית המפורסמת מאת סופוקלס.
מטרות המשחק:
המחזה "אנטיגונה" הוא המחזה השלישי בטרילוגיה (= 3 מחזות רצופים). שלושת המחזות הטראגיים הם: "אדיפוס", "אדיפוס בקולונוס" ו"אנטיגונה", ועלילותיהם קשורות בגיבורי משפחת אדיפוס.
לכן: יש לקרוא על העלילה של שתי הטרגדיות הקודמות המתקשרות בעלילתן ל"אנטיגונה". רצוי להיעזר בסיכום בספרה של פלורה ויניצקי (או במיקוד) או בכל סיכום אחר המומלץ על ידי המורה.
מלך תבאי, הדוד של אנטיגונה ואיסמנה (אח של יוקסטה = אימן של אנטיגונה ואיסמנה), אוסר לקבור את גוויית פּוֹלִינֵקֶס. כמובן שהוא מייצג את חוק המלך, המבטא את רצון האלים ומחייב כל אזרח במדינה לשמור עליו.
בתו של אדיפוס, מחליטה לקבור את פּוֹלִינֵקֶס, אחיה, כדת וכדין למרות הצו של קראון. היא מייצגת את הנאמנות למשפחה (שהיא ערך מקודש ביוון העתיקה), ובגללה מפרה את צו המלך.
אחותה של אנטיגונה, מסתייגת מהחלטת אחותה לקבור את פּוֹלִינֵקֶס, וטוענת שיש לציית לחוק המלך קראון.
עומד בראש המקהלה שמייצגת במחזה את דעת העם, ואת חוכמת זקני תבאי.
חוקרת ספרות, מתרגמת ופרופסור לספרות אנגלית, מחברת הספר "יסודות הטרגדיה". נקראה לפאנל בכדי לסייע להבנת הדמויות של אנטיגונה וקריאון, והדילמות העולות במחזה.