זהו עיבוד חפשי של שיעור כישורי חיים שפורסם ע"י משרד החינוך. השיעור עוסק בהפעלת שיקולי דעת באשר לפעולות שאנו מבצעים ברשת וביחס למידע שאנו מעלים ומשתפים. מטרות: מודעות לאופן התנהלות ולהשלכות, חידוד חשיבות שיקול הדעת בהתייחס לעקבות הדיגיטליים. כלים לבניית זהות דיגיטאלית
בשבועות האחרונים אתה מתכונן למיונים למשלחת חילופי נוער בעולם. בראיון הקודם הוצגה בפניך תמונה של נערה, אותה הפצת ברשת ללא רשותה, במטרה לפגוע בה ולהביך אותה. הגעת היום לראיון שני בפני וועדה אשר תבחן את התאמתך למשלחת.
כתלמידת תיכון חווית בריונות ברשת. את נושאת את הזיכרון של חוויית הפגיעה עד היום. קשה לך לחשוב שתלמיד שפגע בתלמידה אחרת באמצעות הרשת ייקח חלק במשלחת ובכך עלול להקרין על תדמיתה של המשלחת כולה.
אתה מקפיד מאוד על ערכים של אתיקה ומוסר, כבוד ואכפתיות, חברות ועזרה הדדית. אלו ערכי היסוד עליהם הינך מבסס את פעילות המשלחת ומצפה מהחניכים לפעול על פיהם בכל עת. אתה נוהג לנקוט בגישה של "אפס סובלנות" כלפי אירועים שנובעים מחוסר כבוד לאחר. אתה מאמין בחשיבה ובהפעלת שיקולי דעת וחושש מגיוס בני נוער למשלחת שעלולים לפעול באימפולסיביות.
את מדריכה מסורה וערכית המקנה לבני נוער ערכים של חברות, נאמנות וערבות הדדית. את מאמינה בלקיחת אחריות על מעשים ומתן הזדמנות שנייה, גם אם טועים.
אתה בוגר התכנית לחילופי משלחות נוער ולוקח חלק באיתור המועמדים המתאימים לתכנית. לא מזמן סיימת את לימודיך בתיכון. אתה זוכר היטב כיצד התנהגת כנער בגילו של נועם
זכויות יוצרים לתמונות |